Solicită o ofertă personalizată de servicii B2B!

Sună acum: +40 731 838 347

Ilcora, singura companie din România certificată de TUV Nord pentru prelate laterale Code XL

Ilcora, prelate laterale Code XL atestate de TUV NORD

Fie că vorbim de transporturi naționale sau internaționale, știi că ai nevoie de camioane bune și de prelate rezistente. Drumurile parcurse de flota ta trebuie să ajungă la destinație la timp și în siguranță. De aceea, e bine să ai materiale de cea mai bună calitate, pe care le găsești la Prelate Camion Săliște Sibiu.

Toate prelatele produse de noi sunt realizate prin procesul de termosudură la o temperatură de 600-700°C, ceea ce face ca materialul să reziste și la viteze de peste 100 km/oră.

Producem o gamă variată de prelate de diferite culori și grosimi pentru protejarea mărfurilor în timpul transportului. Prelatele sunt produse conform cerințelor impuse de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că rezistă la variații de temperatură, fisură sau tensiune.

Mai mult, confecționăm și prelate laterale care permit încărcarea mărfurilor din anumite locuri, în țările străine. Pentru prelatele de tip Code XL, suntem singura firmă din țară care asigură certificarea TUV NORD.

Ilcora, singura companie din România atestată TUV NORD pentru prelatele laterale Code XL

Suntem singura companie din țară, oficial certificată de către TUV NORD pentru confecționarea de prelate laterale conform DIN EN 12642 Code XL cu posibilitatea de a emite un certificat pentru prelata confecționată.

Prelatele Ilcora sunt fabricate dintr-un material rezistent la tracțiune, având întărituri, care conferă siguranță mărfii.


Ce reprezintă certificarea TUV Nord și de ce te ajută?


Sunt 3 standarde de bază referitoare la fixarea sigură a încărcăturii, iar EN 12642 precizează condițiile de realizare a structurii vehiculelor peste 3,5 tone. 

Certificarea TUV NORD face parte din standardul EN 12642, conceput pentru țările Uniunii Europene, care reglementează principiile de securitate a încărcăturii și include cerințe minime de rezistență structurală pentru pereții vehiculelor. 

Structura semiremorcilor XL susține sarcini laterale și frontale, care o fac deosebit de utilă în cazul mărfurilor vrac. Peretele din față reține o sarcină de 100% din sarcina utilă iar cei laterali de 50%. 

Pe un certificat al unei semiremorci se află trecute sarcinile suportate: 13 000 kg sarcină utilă, 13 500 daN peretele față, 10 800 daN pereții laterali și 8100 daN oblonul.

Volumul mărfii transportate nu trebuie să producă deformări permanente a prelatelor, mai mari de anumite valori.

Pereții laterali Code XL sunt folosiți ca element structural pentru stabilizarea sarcinii. Prin urmare, prelatele nu sunt considerate doar un element de protecție a încărcăturii de elementele externe, ci un element care poate fixa marfa transportată.

Pentru a certifica vehiculele în conformitate cu standardul EN 12642, toate automobilele sunt supuse unor teste speciale de către organizații acreditate care acționează independent pentru a dovedi că prelatele vehiculului asigură rezistența structurală necesară pentru siguranța sarcinii în timpul transportului. 

Prelate Săliște Sibiu- Specialist în prelate din 1991

Experiența de peste 30 de ani în domeniul producerii prelatelor de camion și serviciile de calitate ne fac alegerea preferată de transportatori. Găsești doar materiale și accesorii de la producători de renume, cu certificate și atestări în domeniu.

Toate prelatele laterale confecționate de noi pot fi personalizate fie prin serigrafie, cu șabloane și vopsea, aplicând logo-ul propriu sau diverse grafice pe prelată, fie prin policromie imprimând reclama sau poza dorită, direct pe materialul de prelată.

Oferim accesorii pentru semiremorci și prelate originale certificate. 

Punem la dispoziție diverse tipuri de prelate, potrivite pentru orice camion:

Datorită automatizării anumitor procese de producție suntem capabili să producem rapid și în serie chiar și mai multe seturi de prelate pe zi.

Suntem alături de tine încă din 1991 și îți oferim ajutor specializat în domeniul prelatelor auto. Nu ezita să contactezi experții Ilcora pentru sfaturi și informații suplimentare.